Utoljára frissítve:

Olvasási idő: 2 perc

Mobiltelefon munkára? Létezik erre valami ajánlás?

Mindenki használ mobiltelefont a mindennapokban. Kiválasztani a megfelelő készüléket nem is olyan könnyű, hiszen akkora a választék, hogy elveszik köztük az ember. Munkára szánt mobilok esetében már szűkebb a piac, de még itt is nehéz kiválasztani a megfelelő készüléket. Szóval mobiletelefon munkára? Milyen feltételeknek feleljen meg? Van-e valami ajánlás erre vonatkozólag? 

Elvárások a munkára szánt mobiltelefonokkal kapcsolatban

Amelyik cég ad magára valamit, törekszik a stabilitásra, használhatóságra és biztonságra és nem csak a külcsín alapján dönt, annak az alábbi szempontokat mindenképpen figyelembe kell vennie mielőtt kiválasztja a munkatársak mobiltelefonját.

A legfontosabb dolog egy cég számára az adataik. Ezek megvédésére bármilyen eszközt be kell vetni és a mobiltelefon nem lehet kivétel, mivel ez az a pont ami a legsérülékenyebb. Ha a céges mobiltelefonon megtalálhatóak a céges adatok és rossz kezekbe kerül, akkor az a cég elkezdhet aggódni. De ne szaladjunk ennyire előre. Az adatbiztonságról egy másik cikkben írok.

Nézzük meg, hogy milyen szempontokat vizsgáljunk meg a céges mobiltelefon kiválasztása előtt.

Frissesség

A mobiltelefon operációs rendszere legyen mindig friss. A készülék gyártója rendszeresen adjon ki frissítéseket és hibajavításokat.

Biztonság és menedzselhetőség

A biztonsági frissítéseken kívül tudni kell központilag menedzselni a mobiltelefonok biztonsági beállításait. Ha például ellopják, akkor távolról lehessen törölni a készülék tartalmát.

Használhatóság

Amikor munkáról van szó, akkor a sebesség és a funkcionalitás elsőrendű kérdés. A céges mobil legyen gyors és legalább a céges levelezést, naptárat és címjegyzéket el tudd rajta érni. Hab a tortán ha még a dokumentumaid is kéznél vannak.

Üzemidő

Ha üzleti útra mész, akkor vagy az utazási idő lesz sok, vagy a tárgyalás fog elhúzódni. Mindeközben fontos, hogy elérhető legyél. Ezért ajánlott olyan készüléket venni aminek az aktív üzemideje legalább 8 óra.

Your Content Goes Here

Ezek után mit válasszak?

Szerencsére nem kell nekünk ismét feltalálni a kereket. Az Android operáció rendszer gyártója létrehozott egy weboldalt ahol összegyűjtötték azokat a készülékeket amelyek megfelelnek a fenti feltételeknek. Itt definiálják a minimális követelményeket amikkel egy mobil készüléket biztonságosan integrálni tudunk a vállalati infrastruktúrába.

ParaméterÉrték
Minimum OS verzióAndroid 7.0+
Memória2 GB
Háttértár32 GB
Akku idő8+ óra (aktív)
Frissítési gyakoriságMax 90 nap

Az ajánlás legjobb része, hogy sok szempont szerint tudsz böngészni az ajánlott mobil készülékek között. Sokaknak fontos szempont az ütésállóság, vagy a felhasználó közreműködése nélküli telepítés (zero-touch), vagy a kifejezetten nagyvállalatok részére szánt modellek.

Hihetetlen mennyiségű gyártó hihetetlen mennyiségű készüléke között tudunk keresni a készülék katalógusban. Nem kivételeztek senkivel. A keresési eredmények között megtalálhatóak a nagy márkák ugyanúgy, mint a számunkra ismeretlen kis márkák készülékei.

Egy dologban biztosak lehetünk. Ha ezek közül a mobil készülékek közül választunk, akkor nem nyúlhatunk nagyon mellé ha nekünk a mobiltelefon munkára kell.

Ha tanácsra van szükséged, akkor szívesen segítünk. Kérdezz és 24 órán belül választ kapsz.

Amennyiben nem szeretnéd megadni a személyes adataidat, akkor a +36 30 589 8194-es telefonszámon várom a hívásodat. Köszönöm

Tanácsot szeretnék

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Értékelés átlaga / 5. Értékelések száma:

Sajnálom, hogy nem találtad elég hasznosnak a cikket!

Szeretnénk fejleszteni a cikk színvonalát.