Miért jó a megbízható cég tanúsítvány ha csalás az egész?

Szerző: | 2019. január 02. | Vállalkozói világ, Blog

Közel két éve írtam arról, hogy engem is megtalált a megbízható cég tanúsítvány mögött álló cég. Akkor nagyon ki voltam akadva miatta, mivel a tanúsítvány egy olyan “minősítésen” alapul ami enyhén szólva is megkérdőjelezhető. Az, hogy miért csalás, arról a korábbi cikkemben írtam. Olvasd el mielőtt tovább olvasol.

Mi is ez a tanúsítvány?

A megbízható cég tanúsítványt olyan cégek kaphatják meg, amelyekről nem találhat negatív vélemény az interneten. Az ellenőrzést, vagyis a tanúsítást egy szoftver végzi. Ez a szoftver végig nézi a nyilvánosan elérhető internetet, és az adott cég neve után kutat. Ha egy weboldalon megtalálja, akkor átnézi azt a weboldalt és egy előre definiált szólista alapján keresi szavakat és kifejezéseket. Ha ezek a szavak nem találhatóak meg azon a weboldalon vagy a környezetében amelyiken a cég neve is szerepelt, akkor azt a céget megbízhatónak minősíti.

Emberi beavatkozás és ellenőrzés nélkül. A korábbi cikkemben benne vannak a GVH határozatai és elmarasztaló ítéletei. Olvasd el. Akárhogy is nézzük csalásról van szó. És sajnos nagyon sokan esnek áldozatul ennek a jól kitalált csalásnak.

Ha csalás, akkor mégis miért hasznos a megbízható cég tanúsítvány?

Csalás, vagy nem csalás az elmúlt két évben átalakult a véleményem. Még mindig csalásnak tekintem és nem támogatom őket. Két éve még küzdöttem ellenük és próbáltam felhívni az ismerős cégek figyelmét, hogy ne fizessenek ezért a tanúsítványért. Ennek ellenére a megbízható cég tanúsítvány továbbra is terjed és egyre több helyen találkozok vele. Cukrászdákban, recepciókon, mindenféle boltok ajtaján és a pultjaikon.

Lassan kezd átalakulni a véleményem, hogy talán mégis van valami haszna. Gondoljunk csak a marketingre. Mégpedig az ingyen marketingre.

  • Töretlenül terjed a megbízható cég tanúsítvány.
  • Egyre több üzletben találkozhatsz vele.
  • A neve is megbízhatóságot sugároz.
  • Ha valamit sokszor látsz, akkor egy idő után pusztán a mennyiség hitelessé teszi.
  • Írnak róla, egyre több helyen. Még marketing oldalakon is. És itt is. Igaz csak negatív dolgokat, de írnak.

Amikor megkerestek, akkor én nem fizettem nekik. Egy fillért sem! Kértem őket, hogy távolítsanak el weboldalukról. Ezt ők a mai napig sem tették meg. Továbbra is szerepelek a weboldalukon, mint megbízható cég.

Tudod mi a legjobb a dologban?

Az, hogy teljesen ingyen szerepelek egy olyan adatbázisban, amit egyre több ember tart megbízhatónak. Amíg a hatóságok végleg be nem záratják a megbízható cég tanúsítványt kiállító céget, addig egyre több embert fognak elérni újra és újra. Ezek az emberek minden évben kifizetik a pénzt egy hamis tanúsítványért. Csak azért, mert megbízhatónak tartják.

Az emberek szeretik legyezgetni a hiúságukat. Ennek a legjobb módja az ha egy tőlük független cég azt mondja róluk, hogy megbízhatóak.

Mi teszi a tanúsítványt kiállító céget megbízhatóvá?

Saját maguknak nem oszthatják ki a megbízható cég tanúsítványt. Egyrészt, mert egy cég sem minősítheti saját magát. Másrészt ha lefuttatnák magukra a saját szoftverüket, akkor szinte kizárólag negatív véleményeket találnának magukról.

Akkor miért is tartják megbízhatónak az emberek ezt a céget?

A válasz nagyon egyszerű. Mert megbízható cégeket szerepeltetnek a weboldalukon. Olyanokat amelyeket Te magad is személyesen ismersz közülük. :-)

Mit csinálj ha Téged is megtalálnak

Ne ess pánikba és ne kezdj el ugrálni örömödben.

A legfontosabb, hogy Te a megbízható cég tanúsítvány nélkül is megbízható vagy. Miért? Mert ők megtaláltak téged? Nem! Hanem azért, mert tényleg megbízható vagy, és ehhez nem szükséges egy fiktív vizsgálaton alapuló, fiktív papír.

Másik fontos dolog, hogy NE fizess nekik! Ők akkor is fel fognak tenni téged a weboldalukra és ott is maradsz. Hiába reklamálsz soha sem fognak leszedni onnan.

Nem tudom, mennyien keresnek cégeket az megbízható cég tanúsítvány weboldalon. Mivel egyre több helyen találkozhatsz vele ezért igen valószínű, hogy az emberek megnézik mi is az a megbízható cég tanúsítvány. A weboldalukon nagyon meggyőzőek és az emberek szeretnek megbízható cégtől vásárolni.

Konklúzió!

Nem is olyan nagy baj ha felkerülsz a weboldalukra, de soha se fizess nekik, mert ez akkor is egy csalás. És fizetés nélkül is felkerülhetsz. Lásd az én esetemet.

Az itt olvasható tartalmat a szerzői jogok védik. A szöveg és a képek másolása vagy bármilyen módon történő reprodukálása és más weboldalakon vagy médiában való megjelentetése kizárólag a szerző előzetes, írásos engedélyével lehetséges. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.
© 2016-2020 Oláh Gábor E.V. - GOLNET Informatika

Ez is érdekelhet…

A zsarolóvírus elleni védelem szempontjai?

A zsarolóvírus elleni védelem szempontjai?

A zsarolóvírusok célja, hogy miután bejutottak egy számítógépre, titkosítsák a rajta tárolt adatokat, majd az adatok visszaállításáért váltságdíjat kérnek. Sőt sajnos sok variáns nem elégszik meg a számítógépeden tárolt adatok "elkobzásával", hanem minden elérhető...

A Facebook megnyitása a #1 napi teendőnk

A Facebook megnyitása a #1 napi teendőnk

A Facebook megnyitása az egyik első napi teendőnk, de a szerencsejáték és a pornó is előkelő helyen szerepel. Az internet a mindennapjaink részévé vált. Naponta használjuk és ki több, ki kevesebb időt tölt az interneten. Sokunknak megváltoztatta az életét akár jó,...

Shares
Share This