Utoljára frissítve:

Olvasási idő: 8 perc

A legjobb képszerkesztők rendkívül népszerűek, nem csak azért, mert ingyenesek, hanem valóban villámgyorsan képesek a „nem rossz” kategóriájú fotóinkat fantasztikussá varázsolni. Viszont olyan sok program van a piacon, hogy nehéz eligazodni köztük. Vajon melyik lesz az igényeimnek leginkább megfelelő? Nos a válogatást elvégeztük helyetted és összeállítottunk egy olyan listát, amelynek bármelyik programját is próbálod ki, biztosan nem csalódsz. Ezek valóban a piacon elérhető legjobb képszerkesztők.

Természetes, hogy az ember önkéntelenül is mindegyik szoftvert az iparági sztenderd Photoshophoz hasonlítja annak ellenére, hogy az átlag felhasználónak nincsenek olyan igényei, amelyek a Photoshop képességeit kiaknáznák. Az online képszerkesztőkkel elvégezhető funkciók ugyanakkor szinte teljes mértékben lefedik azokat az igényeket, amelyek jellemzően egy mobillal készült fénykép feljavítást célzottak elvégezni.

Sok ingyenes képszerkesztő csak nagyon korlátozott számú eszközt kínál és előfizetésért cserébe nyújtja a teljes szolgáltatás palettát vagy egy zavaró vízjelet rak a szerkesztett képekre. Az alábbi listába olyan szoftvereket raktunk, amelyek közül egyik sem él ezekkel a rejtett zavaró trükkökkel.

1. GIMP

GIMP

Elérhetőség: https://www.gimp.org/

Fejlett funkció választék és profi szerkesztői felület

Előnyei:

 • fejlett képszerkesztési lehetőségek
 • Photoshop-szerű felhasználói felület
 • Nincsenek hirdetések vagy korlátozások

Hátrányai:

 • A konkurenseihez képest több tanulást igényel

A GIMP véleményünk szerint a legjobb képszerkesztő program. Olyan képjavító, retusáló eszközökkel van ellátva, amelyeket eddig csak felső kategóriás szoftverekben láttunk és eszköztára folyamatosan bővül.

Aki valaha is használta a Photoshop-ot, annak a kezelőfelület ismerős lesz, különösen ha az egyablakos módot választjuk, mert akkor az összes eszköztárat és vásznat Adobe-stílusban lehet elhelyezni.

A GIMP egy nyílt forráskódú, ingyenes fotószerkesztő, amelyekhez a felhasználók rengeteg bővítményt fejlesztettek és amely ahogy írtam, folyamatosan bővíti eszköztárát.

2. Paint.NET

Paint.NET

Elérhetőség: https://www.getpaint.net/

A legjobb, ha egy kevésbé erős gépen szeretnél képeket szerkeszteni.

Előnyei:

 • Rétegek és szűrők
 • Plugin támogatás

Hátrányai:

 • Kevésbé hatékony, mint a GIMP

A több nem mindig jelenti azt, hogy jobb is. A Paint.NET egyik fő vonzereje az egyszerű felépítése. Ezáltal gyorsan és könnyen kezelhetővé válik, éppen ezért ideális olyan feladatok elvégzéséhez, amelyek nem feltétlenül indokolják a GIMP teljesítményét.

Ne hagyd, hogy a Paint elnevezés megzavarjon téged, ennek a szoftvernek semmi köze a Microsoft alap rajzolóprogramjához, még ha eredetileg azt is szándékozták vele helyettesíteni.

A Paint.NET kezelőfelülete a Microsoft Paint-re emlékeztet, de az évek során olyan fejlett eszközökkel lett felvértezve, mint a rétegek, a visszavonási előzmények, szűrők és a számtalan egyéb a közösség által létrehozott bővítmény.

Lehet, hogy nincs meg minden olyan funkciója, amelyről álmodtál, de ha géped már nem egy mai darab, akkor javasolt ezt választanod.

3. Photos Pos Pro

Photos Pos Pro

Elérhetőség:
https://www.photopos.com/PPP3_BS/Default.aspx

Bevezetés kezdőknek a fejlett online képszerkesztésbe

Előnyei:

 • Okos felhasználói felület
 • Kezdő és haladó mód

Hátrányai:

 • Korlátozott felbontás mentés során

A Photos Pos Pro nem annyira ismert, mint a két előző eszköz, de mindenképpen a legjobb képszerkesztők közé sorolnám, mivel rendkívül fejlett képjavító eszközökkel látták el.

Felhasználói felülete ügyesebb és könnyebben kezelhető, mint a GIMP-é, ahol a menük és eszköztárak sokkal kevésbé logikus módon vannak elrendezve.

Ha a haladó felület elsőre ijesztőnek tűnik, akkor ott van a kezdő mód, amely hasonlít a Fotor működésére. Rajtad áll, hogy melyik változattal kezded.

A haladó felület rétegeket és rétegmaszkokat kínál a professzionális szerkesztéshez és eszközöket a kép további tulajdonságainak beállításához. Emellett egy kattintással elérhető szűrőket is találsz a főmenüben, de a fókusz sokkal inkább a finom szerkesztésen van.

A Photos Pos Pro egy klónozó eszközt is tartalmaz, amellyel eltüntetheted a képről a nemkívánatos elemeket és támogatást nyújt a batch szerkesztéshez amely jól jöhet akkor, ha tömegesen szeretnél képeket kezelni.

A Photos Pos Pro ingyenes változatának csak egy hátulütője van: a file-ok maximum 1024 X 1024 pixeles felbontásban menthetők, ami kevés lesz akkor, ha a végeredményt nyomtatni szeretnéd, de lehet, hogy még webre is csak korlátozásokkal elégséges.

4. PhotoScape

PhotoScape

Elérhetőség: http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

Új felhasználóknak, akik gyors eredményeket szeretnének.

Előnyei:

 • RAW file feldolgozás
 • Sokfajta szűrő

Hátrányai:

 • Szokatlan felhasználói felület

A PhotoScape egy egyszerűnek tűnő képszerkesztő, de ha  főmenüjét megnyitod, akkor látni fogod, hogy sokfajta funkcióval bír: raw konvertálás, kép darabolás és egyesítés, animált GIF készítés és még egy sor sokszor furcsának tűnő funkció.

A lényeg természetesen itt is a képszerkesztésen van. A PhotoScape felhasználói felülete a legérdekesebb az összes áttekintett szoftver közül és az egyes eszközök csoportosítása eléggé furcsa. Jól láthatóan a fejlesztők nem arra gyúrtak, hogy a Photoshop-ot majmolják. Sikerül is nekik.

Az eszközt elsősorban a kezdőknek ajánlanám, de ez nem azt jelenti, hogy az végeredmény elmaradna az eddig felsorolt szoftverekétől. A PhotoScape szűrői fejlettek, ezért jó választás lehet, ha alap élesítésre, szűrésekre van szükséged.

5. Canva

Canva

Elérhetőség: https://www.canva.com/

A legjobb képeslapok, poszterek és meghívók készítéséhez.

Előnyei:

 • Sokfajta sablon
 • Ingyenes felhő alapú tárhelyet is adnak hozzá

Hátrányai:

 • Nincs finom kézi szerkesztő eszköz

A Canva is egy ingyenes böngészőből futtatható online képszerkesztő program, amely ideális képeslapok, plakátok, meghívók és közösségi média állományok szerkesztéséhez. Ha sok online anyagot készítesz, akkor ez az eszköz neked való!

A Canva-nak két változata van, egy ingyenes és egy fizetős. Az ingyenes tökéletes otthoni felhasználásra. Csak egy e-mail címmel kell regisztrálni és 1 Gbyte-os ingyenes tárhelyet kapsz és 8000 különféle sablont a munkádhoz.

A Canva-ban nem találsz klónozó és intelligens kijelölő eszközt, de van benne egy sor praktikus csúszka, amelyekkel különféle hatásokat, pl. élesítést, világosságot, szaturációt, kontrasztot és sok más dolgot állíthatsz. A szöveg szerkesztő része intuitív és sokfajta háttérképet és egyéb grafikát tartalmaz amit felhasználhatsz a munkád során.

6. Fotor

Fotor

Elérhetőség: https://www.fotor.com/windows/index.html?sscid=21k3_ktuf3

A legjobb az egy kattintásos szűrőkhöz és javító eszközökhöz

Előnyei:

 • Profi szűrők
 • Tömeges képfeldolgozás

Hátrányai:

 • Nincs plugin támogatás

A Fotor sokkal inkább egy képjavító szoftver, semmint egy képszerkesztő eszköz. Ha valami speciális klónozásra van javítási eszközre van szükséged, akkor rossz hírem van, ez a szoftver nem fogja tudni. De ha valami nagyon profi, egyszerűen kezelhető szűrőt keresel, akkor arra ez lesz a legalkalmasabb.

Érdemes átnézni a kipróbálni a Fotor menüiben rejlő szűrőket, mert egészen elképesztő választékot nyújt a többi szoftverhez képest.

Tömeges képfeldolgozásra használatos eszköze szintén nem sok online képszerkesztőnek van. Csak bökj rá arra a mappára amiben lévő képeket egyszerre szerkeszteni szeretnéd és válaszd ki azt a szűrőt, amit le szeretnél futtatni rajtuk és kész. A többit csak bízd a Fotorra.

További eszközök, amelyeket érdemes megnézned

 1. Pixlr Editor – https://pixlr.com/editor/
 2. Pixlr X – https://pixlr.com/x/
 3. Adobe Photoshop Express Editor – https://www.photoshop.com/tools
 4. Pizap – https://www.pizap.com/pizap

Összefoglalás

Ahogy a bevezetőben is említettem, hatalmas a választék az online képszerkesztők piacán, bizonyos szoftverek a maximális funkcionalitásra törekednek, míg mások csak bizonyos részekben próbálnak meg a legjobbnak lenni. Felhasználó válogatja, hogy kinek melyik eszköz fog bejönni, melyik az a felhasználói felület vagy funkció választék, amelynek a kezelését leginkább könnyűnek és intuitívnak érezzük. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy valójában mire szeretnénk használni a szoftvert. Ez is döntő lehet abban, hogy melyikre esik a választásunk. Én azt javaslom, hogy pont ezen okok miatt célszerű többet kipróbálni, majd pedig azt elmenteni, amelyikkel a későbbiekben is szívesen dolgoznánk.

Még több hasznos infó szoftver témában

 

 • ingyenes képszerkesztő program

  A legjobb ingyenes képszerkesztők 2019-ben

  A legjobb képszerkesztők rendkívül népszerűek, nem csak azért, mert ingyenesek, hanem valóban villámgyorsan képesek a „nem rossz” kategóriájú fotóinkat fantasztikussá varázsolni. Viszont olyan sok program van a piacon, hogy nehéz eligazodni köztük. Vajon melyik lesz az igényeimnek leginkább megfelelő? [...]

 • védelem torrent

  Vírusirtó torrentezéshez és felnőtt oldalak nézegetéséhez

  Valaki megkérdezte tőlem, hogy melyik a legjobb vírusirtó torrentezéshez, ha Windows 7-es gépe van és néha még felnőtt oldalakat is megnéz. Ha igazán meg szeretnéd védeni magad ilyen helyzetben, akkor több dologra is oda kell figyelni. Az itt leírtak [...]

 • hirdetés blokkoló

  Mi a hirdetés blokkoló? Miért jó és miért rossz?

  Az internetet használva már biztosan Te is találkoztál hirdetésekkel. A többsége ártalmatlan és nem is zavaró, de vannak olyanok amelyek az ember arcába csapnak. Talán eszedbe jutott már, hogy hogyan tudnál ezektől megszabadulni. A hirdetés blokkolás nem új dolog. [...]

 • GOLNET Tor hálózat és dark web - névtelen böngészés

  Tor hálózat és dark web – Névtelen böngészés

  Talán már hallottál a dark webről, ahol minden illegális és csak a bűnözők használják. A dark webet a Tor hálózaton találhatod amit a Tor böngészővel használhatsz. A Tor hálózat használata legális, de a dark web tartalmak használata illegális. [...]

 • vpn

  Mit jelent a VPN és miért használjam? Mutatom a lényeget

  Amikor internetezel, akkor a számítógéped/mobilod és egy másik szerver között kommunikáció történik. Ezt a kommunikációt az internet szolgáltatód, a weboldal üzemeltetője látja. Tudják, hogy Te vagy az, hol vagy éppen. Ha kell játszi könnyedséggel el tudnak jutni hozzád. Azért mert [...]

 • privát kereső

  Egy privát kereső nem gyűjt rólad adatokat

  Amikor keresel valamit az interneten, akkor nagy eséllyel a Google keresőjét használod. Ez minden keresésedet figyeli és rögzíti. Pontosan tudja, hogy mi érdekel, melyik városban vagy. Ezek és még egyéb más adatok alapján adja meg a találatokat. Teljes profilt [...]

 • böngésző inkognitó mód

  Mi az inkognitó vagy privát mód és miért nem olyan biztonságos mint hiszed?

  Egyre több ember fedezi fel a böngésző program inkognitó módját. Az inkognitó vagy privát módon való böngészés nem is ad olyan biztonságot, mint azt gondolod. Mielőtt megbíznál a böngésződben előtte ismerd meg, hogy mit tud és mit nem tud [...]

 • programozás

  Programozáshoz melyik operációs rendszert használjam?

  A programozás egyre népszerűbb szakma. Sokan belevágnak, ami nagyszerű, hiszen szükség van a jó programozókra. Kezdő programozóktól kaptam olyan kérdést, hogy melyik operációs rendszert ajánlom erre a feladatra. Sokat gondolkodtam azon, hogy melyik operációs rendszer is a legmegfelelőbb választás [...]

 • virtualbox

  Virtualbox a tökéletes tesztpad az operációs rendszereknek

  Ha szeretnéd kipróbálni a Linux-ot de nincs kedved letörölni a jól működő Windows rendszeredet a számítógépről, akkor a Virtualbox szoftver amire szükséged van. Mi a Virtualbox? A Virtualbox egy olyan szoftver amivel egy vagy több virtuális számítógépet [...]

 • g suite felhő

  Miért használom a G Suite rendszert? Előnyök és hátrányok a vállalkozásod számára

  Sok online elérhető terméket használok a munkám során. Ezekkel érem el, hogy bárhol és bármikor tudjak dolgozni. A segítségükkel kiszabadultam az irodából, elszakadtam egy fix számítógéptől. Gyakorlatilag bárhol és bármilyen számítógépen el tudom végezni a munkámat, csak legyen stabil [...]

Ez a cikk a GOLNET Informatikai blogon jelent meg először 2019. február 25.-én.