1,2 milliárd forint haszon 1 hónap alatt

j

Oláh Gábor

2019.10.02. @ 16:20

Egy hónapja írtam meg a cikket arról, hogy miért terjed az a zsaroló email, amiben azt írják, hogy por*ót néztél és felvették. 1 hónappal később ismét ellenőriztem a fő bitcoin számla egyenlegét, ami alapján 1 hónap alatt nagyjából 520 BTC (bitcoin) érkezett a bűnözők számlájára.

Mennyi is az 520 bitcoin (BTC)?

A mai napon (2019.05.16.) 1 BTC 8008 dollárt ér. Ez 4,16 millió dollár, ami nagyjából 1,2 milliárd forint. 1 hónap alatt!
2018. július óta ezen az egy számlán 4003 BTC gyűlt össze, ami 32 millió dollárt, vagyis 9,3 milliárd forintot jelent 10 hónap alatt. A bűnözőknek van további sok-sok számlájuk, amelyekről összességében összeszedhettek hasonló nagyságrendű pénzt.

Itt olvashatod el az ezzel kapcsolatos cikkeket:

SOHA NE FIZESS a zsarolóknak! Mond el az ismerőseidnek is, hogy ne legyenek áldozatok.

Köszönöm, ha megosztod.

GOLNET Informatika hírlevél feliratkozás

Kérem az új cikkeket

Ez is érdekelhet…

Nem ajánlott a reptéri nyilvános USB töltő használata

Nem ajánlott a reptéri nyilvános USB töltő használata

Los Angeles kerületi ügyésze egy új fajta kiberbiztonsági veszélyre hívta fel a figyelmet, egyúttal figyelmeztetést is kiadott. A reptéren, hotelekben található vagy más nyilvános USB töltő használata potenciális biztonsági kockázat. A bűnözők könnyedén meg tudják...

Hogyan használd a Facebookot a tor hálózaton

Hogyan használd a Facebookot a tor hálózaton

A Facebook még 2014-ben indította el az .onion címét, kifejezetten a Tor hálózatot használók részére. Ha szeretnél tényleg névtelenül böngészni az interneten, akkor a Tor hálózat egy lehetséges megoldás. Persze ez sem bolond biztos megoldás. A ...

GOLNET Informatika hírlevél feliratkozás

Kérem az új cikkeket
close-link

Választ kaptál a kérdésedre?

Válasz elküldése!