Mobiltelefon munkára

Szerző: | Vállalkozói világ, Tippek és trükkök

Mobiltelefon munkára? Létezik erre valami ajánlás?

Mindenki használ mobiltelefont a mindennapokban. Kiválasztani a megfelelő készüléket nem is olyan könnyű, hiszen akkora a választék, hogy elveszik köztük az ember. Munkára szánt mobilok esetében már szűkebb a piac, de még itt is nehéz kiválasztani a megfelelő készüléket. Szóval mobiletelefon munkára? Milyen feltételeknek feleljen meg? Van-e valami ajánlás erre vonatkozólag? 

Elvárások a munkára szánt mobiltelefonokkal kapcsolatban

Amelyik cég ad magára valamit, törekszik a stabilitásra, használhatóságra és biztonságra és nem csak a külcsín alapján dönt, annak az alábbi szempontokat mindenképpen figyelembe kell vennie mielőtt kiválasztja a munkatársak mobiltelefonját.

A legfontosabb dolog egy cég számára az adataik. Ezek megvédésére bármilyen eszközt be kell vetni és a mobiltelefon nem lehet kivétel, mivel ez az a pont ami a legsérülékenyebb. Ha a céges mobiltelefonon megtalálhatóak a céges adatok és rossz kezekbe kerül, akkor az a cég elkezdhet aggódni. De ne szaladjunk ennyire előre. Az adatbiztonságról egy másik cikkben írok.

Nézzük meg, hogy milyen szempontokat vizsgáljunk meg a céges mobiltelefon kiválasztása előtt.

Frissesség

A mobiltelefon operációs rendszere legyen mindig friss. A készülék gyártója rendszeresen adjon ki frissítéseket és hibajavításokat.

Biztonság és menedzselhetőség

A biztonsági frissítéseken kívül tudni kell központilag menedzselni a mobiltelefonok biztonsági beállításait. Ha például ellopják, akkor távolról lehessen törölni a készülék tartalmát.

Használhatóság

Amikor munkáról van szó, akkor a sebesség és a funkcionalitás elsőrendű kérdés. A céges mobil legyen gyors és legalább a céges levelezést, naptárat és címjegyzéket el tudd rajta érni. Hab a tortán ha még a dokumentumaid is kéznél vannak.

Üzemidő

Ha üzleti útra mész, akkor vagy az utazási idő lesz sok, vagy a tárgyalás fog elhúzódni. Mindeközben fontos, hogy elérhető legyél. Ezért ajánlott olyan készüléket venni aminek az aktív üzemideje legalább 8 óra.

Ezek után mit válasszak?

Szerencsére nem kell nekünk ismét feltalálni a kereket. Az Android operáció rendszer gyártója létrehozott egy weboldalt ahol összegyűjtötték azokat a készülékeket amelyek megfelelnek a fenti feltételeknek. Itt definiálják a minimális követelményeket amikkel egy mobil készüléket biztonságosan integrálni tudunk a vállalati infrastruktúrába.

ParaméterÉrték
Minimum OS verzióAndroid 7.0+
Memória2 GB
Háttértár32 GB
Akku idő8+ óra (aktív)
Frissítési gyakoriságMax 90 nap

Az ajánlás legjobb része, hogy sok szempont szerint tudsz böngészni az ajánlott mobil készülékek között. Sokaknak fontos szempont az ütésállóság, vagy a felhasználó közreműködése nélküli telepítés (zero-touch), vagy a kifejezetten nagyvállalatok részére szánt modellek.

Hihetetlen mennyiségű gyártó hihetetlen mennyiségű készüléke között tudunk keresni a készülék katalógusban. Nem kivételeztek senkivel. A keresési eredmények között megtalálhatóak a nagy márkák ugyanúgy, mint a számunkra ismeretlen kis márkák készülékei.

Egy dologban biztosak lehetünk. Ha ezek közül a mobil készülékek közül választunk, akkor nem nyúlhatunk nagyon mellé ha nekünk a mobiltelefon munkára kell.

Az itt olvasható tartalmat a szerzői jogok védik. A szöveg és a képek másolása vagy bármilyen módon történő reprodukálása és más weboldalakon vagy médiában való megjelentetése kizárólag a szerző előzetes, írásos engedélyével lehetséges. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.
© 2016-2023 Oláh Gábor

Ez is érdekelhet…

OpenVPN szerver beüzemelése Synology NAS-on

OpenVPN szerver beüzemelése Synology NAS-on

VendégcikkA cikk szerzője Puskás Bálint. A távmunka kiépítésére sokféle lehetőség adott, az egyik közülük a VPN szerver használata. A VPN célja, hogy két eszköz között egy biztonságos csatornát hozzon létre. Így az eszközök titkosított kommunikációt folytathatnak,...