FB-önvizsgálat: 3,2 milliárd törölt profil

j

Oláh Gábor

2019.11.15. @ 15:54

Szerdán, utólagosan bejelentette a Facebook, hogy 2019. április és szeptember között 3,2 milliárd kamu accountot törölt le. Év eleje óta így már összesen 5,4 milliárd olyan fiók került törlésre, amely hamis információkat, vagy túl szabados szexuális viselkedést tartalmazott. A törölt profilok mellett rengeteg, mintegy 2,5 millió öngyilkosságra vagy öncsonkításra buzdító posztot is eltávolítottak.

Gyermekpornográfiával kapcsolatos tartalomból sem keveset észleltek: a Facebookról 11,6 milliót töröltek, míg az Instagrammról 754 ezret.

2018. április és szeptember között fele ennyi fiók eltávolításáról kaphattunk információt a közösségi média királyától. (Ez persze nem bizonyítja, hogy csak feleannyi volt.) Most volt az első eset, amikor az Instagrammon is cenzúrázott tartalmakról információt közöltek. A törlést többnyire automata felismerő algoritmus végezte.

Ez a cikk a GOLNET Informatikai blogon jelent meg először 2019. november 15.-én.

GOLNET Informatika hírlevél feliratkozás

Kérem az új cikkeket

Ez is érdekelhet…

SEO avagy mitől leszel előrébb

SEO avagy mitől leszel előrébb

Ha már van honlapod, akkor biztosan szeretnéd, hogy minél előrébb jelenjen meg a kereső oldalak találatai között ezáltal több látogatója legyen. A cél mindenkinek az, hogy a dobogós hely valamelyikén szerepeljen a honlapja. Ehhez ismerned kell a SEO alapjait. A valós...

GOLNET Informatika hírlevél feliratkozás

Kérem az új cikkeket
close-link

Választ kaptál a kérdésedre?

Válasz elküldése!