Utoljára frissítve:

Olvasási idő: 4 perc

Már biztosan olvastad a dark webről szóló cikkemet, amiből megtudtad, hogy mi jelent a Tor hálózat, a dark web és a deep web. Ha a Tor hálózaton és a dark weben akarsz böngészni, akkor mindenképpen meg kell tenned pár előkészületet, hogy biztonságosban legyél.

Dark web vs Deep Web

Korábbi cikkemből kiderül, hogy az átlag felhasználó számára rejtetten is működik internet. Sőt a látható és kereshető internet csak egy kis része a teljes internetnek. A nem látható részt is két lényeges részre kell bontani, hiszen felhasználási területük is más, bár sokan összekeverik vagy éppen összemossák. Pedig van különbség.

Olvass róla bővebben

Tor hálózat és dark web - Névtelen böngészés

Mindenképpen olvasd el mielőtt tovább lépsz

Mi a Tor hálózat? Mi található a deep és a dark weben? Hogyan férhetsz hozzá?

Olvass róla bővebben

Mielőtt belevágsz a dark web böngészésébe

Fontos tudnod, hogy sok esetben már az is bűncselekménynek minősül ha az illegális tartalmakat megnézed, hiszen az internet böngészés szempontjából már fogyasztónak számítasz. Tehát messzire kerüld el az illegális tartalmakat!

Ebben a cikkben kizárólag legális tartalmakat tartalmazó dark web oldalakat mutatok. Kizárólag a te felelősséged az, ha illegális tartalmakat nézel meg és ebből bármilyen károd származik!

Hogyan böngéssz biztonságosan a dark webet

Ahhoz, hogy a dark web tartalmakhoz hozzáférj, két fontos programra lesz szükséged. Egy VPN hozzáférésre és a Tor böngészőre.

Erősen ajánlom, hogy rejtsd el magad egy VPN mögé mielőtt belépsz a dark webre. A biztonságod érdekében először kapcsolódj rá a VPN kiszolgálódra és csak utána indítsd el a Tor böngészőt és létesíts kapcsolatot a Tor hálózattal.

Olvass róla bővebben

Mit jelent a VPN és miért használjam?

Az internetes jelenlétedet az internet szolgáltatód, a weboldal üzemeltetője látja. Tudják, hogy te vagy az, hol vagy éppen. Ha kell játszi könnyedséggel el tudnak jutni hozzád. VPN használatával “elrejtheted” magad.

Olvass róla bővebben

Ha kapcsolódtál a VPN szolgáltatódhoz, akkor töltsd le a Tor böngészőt. Ez egy Firefox alapú böngésző program amit kifejezetten a Tor hálózaton lévő tartalmak böngészésére készítettek. Ha bármilyen más böngésző programot használsz, akkor nem fogod tudni elérni a Tor hálózatot.

Habár a VPN és a Tor böngésző használata elég hatékonyan képes megvédeni a biztonságodat, azért tegyél meg még pár óvintézkedést. Tiltsd le a JavaScript futtatást, zárj be minden más programot amíg a dark weben tartózkodsz és takard le a kamerádat és kapcsold ki a mikrofont.

Utolsó figyelmeztetés: körültekintően kattints!

Mielőtt a dark web oldalakra mész, még egy utolsó dolgot tarts észben. Amikor a deep, de főleg a dark weben vagy, akkor mindig kétszer gondold meg, hogy mire kattintasz. Annak ellenére, hogy a leírás alapján ártatlan egy weboldal elég kellemetlen meglepetésekben lehet részed. Célzottan böngéssz és soha ne engedj a kísértésnek.

Mit olvashatsz a dark weben?

A dark weben nem könnyű megtalálni a megfelelő tartalmat. Ehhez kell egy jó kiindulási alap. A Dark web honlapok amelyeket nem találsz meg a Google-ban című cikkben mutatok pár érdekes honlapot.

Érdekel, hogy mit olvashatok a dark weben

Dark web honlapok amelyeket nem találsz meg a Google-ban

Itt találsz pár dark web honlapot ami jó kiindulási alap lehet.

Érdekel, hogy mit olvashatok a dark weben

Kérdésed van?

Ez a cikk a GOLNET Informatikai blogon jelent meg először 2019. május 28.-án.

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Értékelés átlaga / 5. Értékelések száma:

Sajnálom, hogy nem találtad elég hasznosnak a cikket!

Szeretnénk fejleszteni a cikk színvonalát.